Panellets de rebels-Pinienkerne (els d’immer), Stäbchen d’ametlla, Kokos i melmelada de mandarina i gerds (Halb-halb)

Imatge

Ahir vam fer panellets.  I castanyes.  I moniatos.  La castanyada és una festa com molt nostra, per molt que de tot arreu ens estiguin intentant encolomar que si el Halloween és més guai, que si se’n pot fer més màrqueting, que si els nens els agrada més…  A nosaltres, de petits i de grans, ens han agradat sempre els panellets les castanyes cremant! I si són fets a casa encara millor –la butxaca somriu-.

La recepta no té cap misteri (ni patata ni invents o trampes per a allargar la massa): mesclar tots els ingredients per a fer un massapà, deixar-la reposar 24 hores a la nevera…

Per la resta, els panellets ens van fer venir una certa enyorança patriòtica i vam acompanyar tot plegat amb un pa amb tomàquet i un prosecco (que no és gaire patriòtic però hi quedava bé).

Recepta per la massa:

(per a aquesta quantitat de panellets)
200 gr. d’ametlla molta
200 gr. de sucre de llustre
ratlladura de llimona

Pel recobriment

Pinyons
Ametlla picada
Coco ratllat
Melmelades variades  (les nostres eren de mandarina i gerds)
Sucre de llustre

Per als panellets de sempre, els de pinyons, no patiu. El fet de cobrir del tot la superfície del massapà amb els pinyons duu estona, més si els pinyons són rebels com els que teníem. Si suqueu la bola de massapà amb rovell d’ou batut (no cal innundar-la) serà més fàcil que els pinyons es quedin on toca. Pels d’ametlla picada, intenteu tenir les mans seques per fer aquest pas; si no acabareu abans amb els dits arrebossats que no pas el panellet…

 Pels de melmelada de gerds i mandarina, la nostra petita innovació, vam utilitzar, un cop freds, una mica de sucre de llustre per a fer-los més macos.

Deixa un comentari