Recaptetorte de Paprika, Albergínia i Oliven

coca

Avui teniem un sopar amb els alumnes d’hebreu i la nostra petita contribució ha estat aquestes dues coques de recapte. Senzilles, sense anxoves ni massa ornaments, per a satisfer  tots els paladars (inclosos els vegetarians, que a Alemanya no són pocs!). Per a aquesta recepta hem tornat a fer servir la nostra massa mare, que encara no s’havia endormiscat del tot des de l’última vegada i que aquest cop bombollejava alegrement quan l’hem enfornat! La recepta, com es pot veure, és molt senzilla;

Escalivada d’albergínia i pebrot vermell

Tres o quatre pebrots vermells
Una albergínia
Vinagre de Mòdena
Oli d’oliva
Un parell de grills d’all

Després d’haver-los netejat sota l’aixeta posem en una safata de forn els pebrots i l’albergínia, tot alhora i ho ruixem generosament amb oli d’oliva. Ho deixem al forn fins que veiem que està tou i els pebrots lleugerament rostits. Un cop fets els deixem refredar i els pelem, separant amb cura la pell i les llavors del pebrot. Amb les mans anem fent tires de pebrot i albergínia i ho posem en una carmanyola. Hi aboquem la barreja d’aigua i oli que ens haurà quedat a la safata i un rajolí generós de vinagre de Mòdena. Tallem els alls a làmines petites i els distribuïm uniformement per la carmanyola. En acabar ho posem tot a la nevera i ho deixem allà un dia o dos.  Com més temps maceri més bon sabor anirà guanyant.

Massa de coca de recapte

150 gr de massa mare o un quart de pastilla de llevat fresc
150 gr de farina
Un polsim de sal
Matafaluga (opcional) o qualsevol altre espècie que ens motivi. També queda molt interessant amb llavors de sèsam o de lli.
Un rajolí d’oli
Mig gotet de vi blanc

El dia abans (es pot fer unes hores abans i anar controlant la massa i amassant-la i deixar-la llevar en diversos torns, però per nosaltres, que sempre anem molt enfeinats, resulta més fàcil fer-ho el dia abans i deixar que llevi lentament a la nevera. Es barregen, doncs, tots els ingredients i els amassem una mica fins que es formi una bola de massa suau, elàstica i uniforme. Deixem reposar, tapada, de 30 minuts a una hora depenent de la temperatura exterior. Passat aquest temps reamassem de nou una mica, col·loquem en un bol tapat amb un drap. Deixem reposar un parell d’hores més i guardem a la nevera tota la nit. Al matí següent la treiem de la nevera i la deixem un parell d’hores més que acabi de créixer  Estirem amb un corró tot donant-li forma de coca. Col·loquem a la safata del forn sobre un paper d’enfornar. Preescalfem el forn a 250º. Pintem les coques amb una mica d’oli i col·loquem alternativament les tires d’escalivada dels dos colors. Posem al forn i deixem uns deu minuts o fins que estiguin cuites.

Si la volem menjar freda és millor que la deixem refredar sobre una reixeta, de manera que el vapor que desprèn no estovi la coca.

One thought on “Recaptetorte de Paprika, Albergínia i Oliven

  1. Retroenllaç: Dreigängig dinar d’ Spezialitäten diverses de la terra | Zutatenmischung

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s