Galicische empanada zum Mitnehmen

empanada1

Avui és dilluns i per tant això vol dir que dues de les quatre mans de Zutatenmischung dinen fora. Per aquest motiu i des de fa mesos, anem elaborant diverses receptes que acompleixin alhora les condicions de ser bones (és clar!), variades i que puguin menjar-se fredes sense problemes. Amb aquesta entrada doncs, innaugurem una nova etiqueta: “Zum emportar”, on anirem penjant aquestes idees que potser us poden ser útils en algun moment.

empanada2

Empanada gallega:

Per a la massa:

 250 gr. de farina de blat
150 ml. d’aigua tèbia
2 cullerades petites de llevat sec
12 cullerades soperes de l’oli resultant del farcit (si no ens n’ha sobrat tant, utilitzeu simplement oli d’oliva de bona qualitat)
1 culleradeta de pebre vermell
sal

Per al farcit:

1 llauna de tonyina
1 pebrot vermell tallat a dauets
1 tomàquet
mitja ceba
olives negres talladetes
pebre vermell i sal
un ou dur ratllat

La idea és fer primer el farcit que la massa, de manera que poguem aprofitar l’oli del sofregit per a afegir-ho a la massa i que quedi més gustosa. Nosaltres ho vam fer a la inversa, ja que anàvem mancats de temps i vam preferir aprofitar el temps de repòs de la massa per a fer el sofregit i aprofitar el temps al màxim. Feu-ho com vulgueu!

empanada3
Prepareu el farcit fent primer una mica la ceba, després el pebrot, el tomàquet i finalment la tonyina, les olives i una mica de pebre vermell. Si ha quedat molt humit, escorreu-lo. Per a la massa barregeu tots els ingredients fins a obtenir una massa elàstica i humida però no enganxosa. Deixeu-la reposar una horeta tapada amb un drap. Un cop passat aquest temps dividiu-la en dues parts, una per la base i l’altre per la coberta. Estireu amb l’ajuda d’un corró i acabeu de donar-li forma amb les mans. Poseu-la sobre un paper de fornejar a la safata del forn i cobriu-la amb el farcit i l’ou dur, deixant un espai d’un dit a banda i banda per tal de poder-la tancar. Estireu la segona porció de la massa i poseu-la a sobre del farcit. Retalleu l’excès de massa amb l’ajuda d’un ganivet. Tanqueu les vores de la massa cargolant-la sobre sí mateixa. Amb els trossos de massa sobrant podeu decorar la part de sobre. Pinteu-la amb ou batut i tingueu-la al forn, preescalfat a 200º de trenta a quaranta minuts, fins que hagi quedat daurada. Si en comptes d’endur-vos-la fora us la voleu menjar a casa també podeu re-escalfar-la una estona en una paella sense oli.

One thought on “Galicische empanada zum Mitnehmen

  1. Cada vegada al·lucino més tot pensant com amb la “poca formació culinària” que li vaig traspassar a l’Àngel… com ha arribat tan lluny!!!.. Al·lucino pepino !!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s