Ente-Magret amb Foie, compota d’Apfel und magrana

2 (1)

El plat que us mostrem avui és un plat que feia molt de temps teníem ganes de fer. Encara ens quedava una mica de foie a la nevera i li volíem donar un ús digne. A més, al fons del congelador hi dormia encara una mica de compota de poma, de la que havíem fet per nadal. Dit-i-fet i després de descobrir que no gaire lluny de casa era possible trobar magret d’ànec a preu molt prometedor (prometedor del fet que en farem més vegades) hem decidit posar-nos mans a la massa.

Com dèiem, era la primera vegada que el fèiem, per això probablement encara ens cal millorar força en l’execució d’aquest plat de luxe. Però com a primer intent ha quedat per llepar-se’n els dits (i el plat, i la cassola… bé).

Recepta d’un magret d’ànec amb foie:

1 magret d’ànec (una unitat per persona)
una mica de foie fresc (al gust)
sal en escates
magrana (per a decorar)
reducció Pedro Ximènes (per a decorar)
compota de poma

La recepta d’avui és molt fàcil de fer. Primer de tot caldrà que fem unes incisions creuades a la part de la pell de l’ànec, amb l’ajuda d’un ganivet esmolat. Escalfem una paella al foc (sense oli, ja que la pròpia pell de l’ànec anirà deixant força greix, que és el que utilitzarem per la cocció). Posem el magret a la paella per la part de la pell i el deixem uns minuts, fins que estigui cuit per aquell costat. Li donem la volta i esperem una mica més. Caldrà que estigui fet però no en excès, és a dir, que per dins quedi una mica rosat.

Un cop fet, tallem l’ànec a rodanxes (no cal que sigui del tot) i hi posem el foie entre tall i tall, que prèviament haurem cuit lleugerament en una paella a part -també sense oli. Per últim muntem el plat sobre una mica de reducció Pedro Ximènes i una mica de compota de poma. Afegim les escates de sal sobre l’ànec i una mica de magrana. Si no tenim reducció Pedro Ximènes també la podem fer nosaltres mateixos reduïnt a foc lent una mica de vinagre de mòdena i sucre.

Si no us convenç la idea de la compota de poma podeu acompanyar-lo també d’un coulis de fruits del bosc (fet amb alguns fruits del bosc triturats i una mica de sucre i reduïts a foc lent) o qualsevol fruita una mica dolça feta al forn, que contrastarà d’allò més bé amb l’ànec i farà el plat encara més deliciós.

3 (1)

2 thoughts on “Ente-Magret amb Foie, compota d’Apfel und magrana

  1. Sou uns… impresentables cuiners!!! ja no sé com fer-ho, però he decidit que aniré el proper dissabte -bé, em convida el papi!!!- a la Ruscalleda, perquè m’expliqui alguna “virgueria culinària” per fer-vos dentetes. Us estimo!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s