Dreigängig dinar d’ Spezialitäten diverses de la terra

general2

Tal com us explicàvem ahir avui teníem un dinar especial. Això significa que des de primeríssima hora del matí ja teníem el forn funcionant a tota màquina (no us direm l’hora per què no us espanteu… però bé! és el preu que toca pagar quan tens la cuina al bell mig del menjador: una organització òptima, un bon planejament amb antel·lació (això vol dir, tot el possible fet el dia anterior) i la cuina a l’hora del dinar estarà neta i la taula parada com si res hagués passat.).

Pel dinar d’avui havíem pensat fer alguna cosa que fes homenatge a la variada gastronomia del nostre país per tal de compartir-la amb uns bons amics nostres de per aquí que sovint han compartit amb nosaltres la seva taula.

general1

Per aquest motiu i per golafreria pròpia vam tornar dimarts passat de Barcelona amb la maleta ben plena d’ingredients diversos (de nou, quan diem bon planejament heu de fer-vos a la idea que ja teníem el menú pensat abans d’agafar l’avió cap a Barcelona…). Com a entrants, així, havíem planejat fer una mica de tapes, amb una mica de cada; uns bocinets de pop a la gallega, formatge d’ovella, uns montaditos de xoriço amb ou de guatlla, unes broquetes de pernil i tomàquet xerry (ja les havíem fet per St. Esteve, però ens van convèncer i fan bonic a la taula), unes olives, una mica de pebrot i albergínia escalivats, una coca de recapte (també de pebrot i albergínia, la clàssica) i un gaspatxo de mango (amb una recepta que ja havíem estrenat farà un parell de Cap d’anys) amb encenalls de Grana Padano. Per a acompanyar, a més, hem posat uns bastonets salats.

calamar

De primer hem preparat uns calamars farcits de botifarra negra, poma i pinyons. S’ha de dir que originalment la recepta sempre l’havíem preparat amb calamars de tamany més petit que, tot i ser una mica més complicats de farcir, queden més gustosos. Donem fe que al supermercat posava que eren de tamany petit (no volem imaginar-nos com deu ser el seu concepte de calamar gran!!), però en tot cas, tampoc hi havia massa opció a triar i, al cap i a la fi, tampoc ens podiem endur uns calamars frescos a dins de la maleta. Per a preparar-los posem primer una mica de ceba tallada fina a la paella. Afegim la botifarra negra tallada petita i coem fins que estigui desfeta. Afegim la poma (millor si és de les que són una mica àcides, queda més saborosa) tallada a daus i uns pinyons. Deixem fer fins que estigui tot ben tou.

D’altra banda, per a preparar els calamars caldrà tan sols que els netegem una mica i els hi donem la volta (així quedarà la part blanca a fora). Els farcim i els tanquem amb l’ajuda d’un escuradents. Així preparats poden fer-se el dia anterior i guardar a la nevera dins d’una carmanyola. Al dia següent només caldrà que els treiem una mica abans, els passem per la paella una mica per a que es facin per fora. Per a arrodonir el plat podem posar-li un rajolí de reducció de vinagre de Mòdena. Un plat senzill i espectacular.

fideua

De segon, per no caure en el tòpic de la paella de sempre vam pensar oferir-ne una variant. Una senzilla fideuà que hem preparat juntament amb unes gambes i les potes dels calamars. També és quelcom que hem preparat amb una mica d’antel·lació (aquest matí). Una mica abans de servir li hem donat un toc de forn per torrar-la una mica i a taula.

pastis2

Per últim, el pastís que us vam presentar ahir. Com veureu ha passat una cosa curiosa i metafísica amb la gelatina i és que s’ha format una capa entremitja amb ella que no havia estat en absolut planejada però que quedava d’allò més elegant. Un pastís suau i dolç que posava punt i final a aquest àpat que ens ha deixat a tots alimentats per la resta del dia.

pastis3

4 thoughts on “Dreigängig dinar d’ Spezialitäten diverses de la terra

  1. uau !!! no sé si quedar-me amb el pastís o amb el calamar o amb la coca de recapte!!! sou uns cracks !!! m’imagino que hauran fet una llepadeta als dits…immillorable !

  2. Uau !!! sou uns cracks de la cuina i de la presentació !!! No sé si em quedo amb el pastís, o amb la coca de recapte o amb el calamar gegant !!! tot fenomenal !!. No es queixarien els convidats que tenim uns bons àpats… i uns millors cuiners !!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s